4gamers.be

Names4Games - Call of Duty: Modern Warfare 3

Door Jay, 08-11-2011 11:30

Het spel dat alle andere games qua verkoop zal wegblazen dit najaar, is niet moeilijk te raden. Net zoals zijn voorgangers zal Call of Duty: Modern Warfare 3 weer financiële potten breken en kan Activision zijn bankrekening spekken. De review is nog even verwijderd, maar ondertussen graven we met deze Names4Games een tikkeltje dieper in wat Call of Duty: Modern Warfare 3 is.

Geschreven door rioolputABCall of Duty: Modern Warfare 2. De voorganger van deze Modern Warfare 3 was goed voor recordcijfers in de industrie, vooral dan wat de verkoop betreft. Tijdens de eerste vijf dagen werd er al voor meer dan 650 miljoen dollar aan games gekocht. Niet veel later overschreed de game de magische grens van 1 miljard dollar aan opbrengsten. Call of Duty: Black Ops was goed voor ongeveer 820 miljoen dollar.

ABCssault package. Dit is een van de drie strike packages die je kan kiezen tijdens het online gamen. De makers willen op deze manier rekening houden met elk soort gamer. Niet iedereen haalt immers een hoge K/D-ratio en dus word je voortaan voor ongeveer alles wat je doet beloond. Het werkt dus met een pointstreak- in plaats van een killstreak-systeem. Kies je voor het assault package, dan ben je iemand met veel kills en de rewards zullen dan ook naar believe: zijn: een predator missile, een assault drone,….

ABCos Angeles. In het begin van september lanceerden de Call of Duty-makers Call of Duty XP. Twee dagen lang werden de die hards ondergedompeld in een episch multiplayergevecht met als hoofdprijs 400.000 dollar. In een omgebouwde hangar in Los Angeles konden de fans ook nog genieten van onder meer paintball en live entertainment van Kanye West en The Dropkick Murphies.

ABCimited Edition. Modern Warfare 3 zal in twee versies verkrijgbaar zijn: een normale editie en een Hardened Edition. De Hardened Edition bevat een speciale Avatar-outfit voor Xbox 360 (of een thema voor PlayStation 3), een artbook en een jaarabonnement op de service van Call of Duty Elite.

Call of Duty: Modern Warfare 3 Call of Duty: Modern Warfare 3

ABCnline maps. De vorige Call of Duty-games stelden de speler in staat om nieuwe online mappen te downloaden in de vorm van DLC. Zowel Modern Warfare 1 en 2 als Black Ops hadden extra maps. Dat ook Modern Warfare 3 extra maps zal krijgen na de release, is haast een zekerheid.

ABCighting game. Voor het specialist package haalden de makers inspiratie bij een vechtspel, waar er een balkje vult als je rake klappen kan uitdelen. Je begint met drie perks en naarmate je meer points of kills haalt, kan je meer perks verdienen. Zo ben je in staat om een supersoldaat te worden die zichzelf als wapen kan gebruiken.

Call of Duty: Modern Warfare 3

ABCefender. Team defender is een nieuwe gamemodus voor de online multiplayer. Het lijkt op capture the flag maar je moet de vlag niet naar een bepaald punt brengen. Het is de bedoeling dat jouw team zo lang mogelijk met de vlag rondloopt om zoveel mogelijk punten te scoren.

ABCAV jammer, advanced UAV, attack drone, … Dit zijn mogelijke rewards voor het support package. Spelers die niet altijd veel kills halen, zullen deze klassen zeer fijn vinden. Deze klasse is tevens ook ideaal voor teamspelers. Je killstreak zal niet resetten nadat je opnieuw moet respawnen en door middel van het puntensysteem kan je nu sterker dan ooit worden.

ABChird person. Bij de eerste geruchten over de nieuwe Modern Warfare hoorden we wel eens iets over een mogelijk third person-perspectief. Eind oktober kondigde Sledgehammer Games aan dat die third person geannuleerd was. Glen Schofield, CEO van Sledgehammer Games, legde zich er bij neer dat het te weinig interesse zou wekken.

ABCoutube Channel. Call of Duty heeft het maken van reclame in de 21ste eeuw helemaal door. De makers proberen de jeugd te bereiken door Facebook en Twitter in te schakelen. Verder maken ze ook gebruik van hun Youtube Channel om hun nieuwe video’s te promoten.

ABCatch customization. Je kan je eigen online game instellen en dat delen met andere spelers. Het is mogelijk om een aanbod aan instellingen aan te passen naar jouw eigen voorkeur om zo een unieke speelervaring te creëren met andere gamers over de hele wereld.

ABCperation Kingfish. Activision vond op internet een Call of Duty-filmpje dat gemaakt was door fans. De uitgever contacteerde hen en ze werden gesponsord om een kortfilm te maken. Het is een film met echte personen en het gaat over de zoektocht naar Makarov. Fans zullen merken dat sommige personages uit de reeks (Mc Tavish, Cpt Price, …) ook van de partij zijn.

ABCerek “Frost” Westbrook. Frost is een stafsergeant bij de Amerikaanse Delta Rangers. Hij is een van de protagonisten van Modern Warfare 3 en hij is een speelbaar karakter in de game. Zijn stem is ingesproken door Corey Stoll, een vrij onbekende Amerikaanse acteur.

ABCric Hirshberg. De Chief Operating Officer voorspelt een mooie toekomst voor Call of Duty: Modern Warfare 3. De reden? Hij ziet Cod-spelers als toegewijdere spelers dan Facebook-spelers, waardoor ze ook meer geld uitgeven dan hun Facebook-tegenhangers. Call of Duty: Elite moet ervoor zorgen dat dit feit nog versterkt wordt.

ABCubin Mark. Rubin is de executive producer van Infinity Ward. Samen met de co-founder van Sledgehammer Games, Michael Condrey, gaf hij toelichting bij elke nieuwigheid in Modern Warfare 3. In elke nieuwe video gaven de twee namelijk extra uitleg bij de innovaties van het spel.

ABCieuwe gamemodus. Een nieuwe modus is ‘kill confirmed’. Je krijgt punten als je de tegenstander omlegt maar je krijgt ook punten als je de dogtag pakt. De punten voor elke bemachtigde dogtag gaan naar het team. Je kan ook punten aan je tegenstanders ontnemen door de tags van je gesneuvelde teamgenoten op te rapen.

ABCeapon proficiency. Het is nu mogelijk om nog meer verbeteringen voor je wapen vrij te spelen. Zo kan je de terugslag verkleinen, sneller lopen of sneller je mes trekken. Sommige verbeteringen zijn uniek voor een bepaalde wapenklasse.

ABCctivision is al vanaf het begin de uitgever van de Call of Duty-reeks. In 2003 bracht de uitgever de eerste game uit voor pc en Macintosh. Het vervolg, Call of Duty 2, werd in 2005 ook uitgebracht voor Xbox 360. Voor PlayStation 2 en andere oudere consoles kwam later Call of Duty 2: Big Red One uit.

ABCaven software en Sledgehammer Games zullen voor de eerste keer aan de zijde staan van Infinity Ward voor de ontwikkeling van deze Modern Warfare 3. Treyarch zal zich ontfermen over de Wii-versie van de game.

 

ABCranchise. Sinds het ontstaan van de eerste Call of Duty is er een ware franchise ontstaan rond de games. De makers kunnen ook genieten van de opbrengst van een groot aanbod aan merchandise rond elk spel. Zo organiseren ook veel winkels een nocturne ter gelegenheid van de release van een Call of Duty-game. Bij Modern Warfare 3 was dit niet anders.

ABCllied Assault. De Call of Duty-reeks werd in het leven geroepen door een deel van het team achter Medal of Honor: Allied Assault. In 2002 richtten de 22 Infinity Ward op om zo een van de meest succesvolle FPS-titels ooit te maken. Infinity Ward zou samen met Activision grote concurrentie vormen voor Electronic Arts.

ABCespawn Entertainment. In maart 2010 verlieten Infiniy Ward-bazen Jason West en Vincent Zampella de studio na onenigheid met Activision. Inmiddels hebben de twee Respawn Entertainment opgericht. Ze werken exclusief voor Activisions concurrent, Electronic Arts, en dat leidde tot rechtszaken waar veel geld mee gemoeid ging.

ABClite. Call of Duty Elite zal samen met Modern Warfare 3 uitkomen. Deze online service geeft spelers de mogelijkheid om elkaars statistieken en gameprestaties te analyseren. Activison en Beachhead lanceerden in de zomer een bèta voor Black Ops maar die was enkel voor Xbox 360.

Call of Duty: Modern Warfare 3 Call of Duty: Modern Warfare 3

ABC Call of Duty 3 was de eerste game in de reeks dat werd ontwikkeld door Treyarch. Dit zou het begin worden van een nauwe samenwerking met deze ontwikkelaar. Infinity Ward en Treyarch zouden om de beurt een Call of Duty-game uitbrengen. World at War en Black Ops zijn de voornaamste edities van Treyarch.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam