4gamers.be

Brawl Brothers (VC)

Door Stinoww, 23-04-2011 13:10

De Wii heeft met zijn uitgebreide archiefkast, beter bekend al de Virtual Console, al veel oudere gamers nostalgische momenten laten herbeleven. Ondergetekende mag dan misschien bij de toemalige releasedatum van veel van deze spellen het levenslicht nog niet gezien hebben, toch valt het te begrijpen wat voor leute het nu moet zijn om deze games opnieuw te kunnen spelen. Ook het onlangs downloadbare ‘Brawl Brothers’ zal waarschijnlijk veel Beat ‘em up fans van het eerste uur spontaan een vreugdedansje laten inzetten. 

Het spel speelt zich 19 jaar na zijn release op de Super Nintendo nog altijd af in het door gespuis doordrenkte Bayside City. In deze grimmige stad staat een dojo, het huis van de vijf antagonisten. Wanneer drie van hen, later bekend als Lord J., Kazan en Wendy, ontvoerd worden door hun aartsvijand Dieter, schieten de twee overige worstelaars, Hack en Slash, in actie. Hak en Snij doorkruisen in verschillende stages de vijandige wereld en na ieder level dat ze overleefd hebben, moeten ze het opnemen tegen de ontvoerde persoon in kwestie. Dit is een beetje vreemd, aangezien het normaliter de taak is om deze te bevrijden in plaats van ze een pak slaag te geven.

Maar vechten is vechten, en daar draait het vanzelfsprekend allemaal om in deze game. De goede besturing helpt hier een stevig handje bij. De game kan gespeeld worden met de Classic Controller of diens Pro versie. Met de analoge sticks of richtingstoetsen kan je gemakkelijk je gekozen personages laten bewegen, met a, b, y en x deel je slagen uit en spring je. Gecompliceerder dan dat zal het nooit worden. Je kan ook je tegenstanders vastgrijpen en ze naar de ander kant van het scherm smijten of nog beter, ze tegen andere aanstormende antagonisten keilen. Stenen en buizen slingeren in het wilde weg rond en kunnen worden opgeraapt. Ieder personage heeft zijn kenmerkende slagen en een eigen speciale aanval. Deze laatste is erg krachtig, maar iedere keer als je hem inzet, vreet het een aantal van je levenspunten weg. Zuinig zijn is dus de boodschap. Zeker als je weet dat de tegenstanders ondanks de goed werkende besturing heel moeilijk te raken zijn. Als een antagonist niet volledig voor je is gepositioneerd, zal een groot deel van je slagen enkel lucht raken.  

Dit alles wordt stylistisch in de verf gezet door de stripachtige ‘Crash’ en ‘Spak’ die bij iedere klap het beeld opvullen. De omgevingen zien er voor een Super Nintendo game goed uit en de personages zijn erg kleurrijk weergegeven. Ook de typische soundtrack die ten beste wordt gegeven zal vele spelers nostalgisch doen terugdenken aan de tijd van florerende arcadehallen. De singleplayer is wel erg kort en bijzonder repetitief, want vijanden meppen is het enigste concept dat voorkomt. Het verhaal kan in de ‘Two Player Game’ vanzelfsprekend nog eens met zijn tweeën worden uitgespeeld, maar verder biedt deze spelmodus geen extra opties. De ‘VS Mode’ staat garant voor een aantal leuke gevechten wanneer je wat volk over de vloer krijgt. De vijf antagonisten zijn kiesbaar, maar de arena verwisselt spijtig genoeg nooit van uitzicht. Zo zal ook deze modus je niet lang voor het scherm gekluisterd houden.

Conclusie

‘Brawl Borthers’ is negentien jaar na zijn debuut nog altijd dezelfde 'dertiende-in-een-dozijn' Beat ‘em up. De omgevingen zijn mooi weergegeven en de besturing is erg toegankelijk, maar het spel moet wel zijn meerdere erkennen in bijvoorbeeld ‘Street Of Rage’, die ook te downloaden is in Nintendo’s archiefkast. De personages zijn clichématig, het verhaal nogal chaotisch en zeer kort. De gameplay is erg repetitief en de ‘VS Mode’ geeft te weinig variatie om lang te boeien. Daarom is ‘Brawl Brothers’ eerder geschikt voor de echte fans, die hiermee zeker en vast een nostalgische shot krijgen toegediend. Alle andere Beat ‘em up-liefhebbers raden we aan om een iets meer uit de band springende game van dat genre te downloaden.

Positief

  • Goede besturing
  • Mooie omgevingen
  • Arcade-achtige soundtracks
Score
60/100

Negatief

  • Vijanden moeilijk te raken
  • Repetitieve gameplay
  • Chaotisch verhaal
Grafisch
65%
Geluid
65%
Fun
55%
Gameplay
55%

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.