4gamers.be

Disney Universe

Door Vancha, 15-11-2011 13:02

Disney kent wellicht iedereen op dit forum van de films of van het grote Disneyland, dat zowel bij kinderen als ouderen populair is. Dat het bedrijf ook in de gamesector al een tijdje mee doet weet misschien nog niet iedereen, maar met deze laatste game zal het wel iets beter aan het licht komen. Disney Universe is voornamelijk gericht naar de kinderen en dat wil meestal één van twee dingen zeggen. Is de game zo slecht dat je het nooit aan je kinderen wilt geven als cadeau of is het zo leuk dat je er zelf niet vanaf kan blijven?


De werelden van Disney

De naam Disney Universe verklapt al vrij veel van de game. Het is feitelijk een netwerk van virtuele werelden waarin bezoekers vrij kunnen rondlopen om zo de verhalen opnieuw te beleven waar ze zoveel van houden. Computerbestanden zijn echter niet feilloos en algauw komen de werelden in de problemen door een gemeen virus dat alles en rep en roer zet. Als bezoeker zul je doorheen zes verschillende werelden moeten reizen en alle helden uit de klauwen van het virus moeten redden, met af en toe wat vechten en puzzels om de reis interessanter te maken.

De zes werelden huizen elk 9 stages om zo een totaalpakketje van 54 levels te bekomen. Je zult doorheen werelden als Pirates of the Carribean, Aladdin en Ducktales reizen en zulke gevarieerde universums zorgen ook iedere keer weer voor een mooi en fris thema om op te bouwen. De levels mogen dan wel geen prachtige panoramische beelden en dito grafische effectjes hebben, het is mooi om enkele uren naar te kijken en dit is wat zal tellen bij de jongeren (en de meeste andere gamers) onder ons. Het geluid daarentegen is wat aan de eentonige kant en keer op keer hetzelfde horen kan na een tijdje wat storen. Ettelijke stemmen kunnen ook bijzonder storend overkomen, maar misschien zijn ze voor de jongere doelgroep nog wel aantrekkelijk, al durven we dat ten zeerste te betwijfelen.

Disney Universe


Kindvriendelijk en leuk

Aangezien de game naar de jongsten onder ons gericht is, kun je ook verwachten dat de gameplay lekker simpel gehouden is. Je ziet de game van een vogelperspectief en je hebt niet de optie om de camera te draaien, maar mocht je in een gebouwtje gaan zal de camera wel mooi door de muur kijken zodat je niet doelloos ergens tegenaan loopt. Soms kun je allicht wel eens verkeerd springen mocht je naar een iets verder gelegen platform springen, maar Disney Universe is ook niet het eerste spel dat daar wel eens problemen zorgt.

Vechten zul je ook moeten doen, al kan je het meer button-bashen noemen op één en dezelfde knop. Hele groepen van vijanden komen op je af en al kun je door de eerste groep walsen alsof het niets is, een tweede groep zou er voor kunnen zorgen dat je meerdere keren het loodje tegen hen legt. Niet veel mogelijkheden om je goed te verdedigen dus, maar gelukkig begin je slechts een paar stappen terug alweer met een nieuw leven. Om de game wat aangenaam te houden zul je ook soms sleutels of voorwerpen moeten verplaatsen om kleine puzzels op te lossen. Ze zijn zo simpel als het maar kan, maar zorgen toch voor de nodige variëteit doorheen de vele levels.

Disney Universe


Eenmaal de game uitgespeeld heb je nog genoeg redenen om voorgaande levels eens opnieuw te spelen. Van verborgen kostuums (die je in de game LittleBigPlanetgewijs aandoet) tot challenges die in de levels staan of gouden medailles om te behalen. Iedere level heeft wel speciale dingen zodat je makkelijk enkele uurtjes extra zoet bent. Ook leuk is dat je na het eerste universum vrijwel kan kiezen in welke volgorde je verder gaat. Je verdient namelijk geld in de levels, geld dat je dan kan gebruiken om de volgende wereld te kopen of om nog meer kostuums te kopen. Iedere kostuum dat je bezit kan dan mee in niveau stijgen waardoor ze meer schade kunnen incasseren of waardoor jij hardere meppen kan uitdelen.

Disney Universe knipoogt wel vaker naar LittleBigPlanet en de LEGO-games dat het bijna niet anders kan dan dat de game ook in co-op kan gespeeld worden, al is dat dan enkel lokaal op hetzelfde scherm. Tot vier spelers kunnen elk een kostuum uitkiezen en de werelden van Disney samen bezoeken, maar dat brengt niet altijd goede dingen met zich mee. De vijanden kunnen wel makkelijker verslagen worden met wat teamwork, maar met drie of vier spelers op hetzelfde scherm loop je elkaar al snel voor de voeten en de gefixeerde camera zal ook niet altijd bij helpen. Daarom zal het net zoals in de LEGO-games het best zijn om de game met zijn tweetjes door te spelen. Goed genoeg om niet te sterven door de talrijke vijanden en niet teveel zodat je elkaar niet "per ongeluk" van een rots afduwt.

Conclusie

Disney Universe is perfect gemaakt voor de jongeren onder ons en biedt heel wat platform- en puzzelplezier in de bekende werelden van Disney. Voor de ouderen onder ons kan de game er misschien iets te gewoontjes uitzien of vervelen door de constant dezelfde combat, maar ook zij zullen hier zeker eens voor op de bank gaan zitten en de kleine maar wat graag een handje helpen.

Positief

  • Puur genot voor kinderen
  • Ook Disney-fans zullen het leuk vinden
Score
72/100

Negatief

  • Combat wordt snel eentonig
  • Multiplayer met vier is hectisch
Grafisch
72%
Geluid
67%
Fun
75%
Gameplay
70%

Disney Universe

  • Release: 28/10/2011
  • Ontwikkelaar: Disney Interactive
  • Uitgever: Disney Interactive Studios

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.