4gamers.be

[GC 11] WWE 12

Door YoniVL, 09-09-2011 09:30

Worstelen is een populaire sport die de ene geweldig vindt en de andere compleet belachelijk. Iemand van de redactie beschreef het als Mooi en Meedogenloos, met catch. Drama en een hoop spectaculaire moves, dat kan je verwachten wanneer je kijkt naar uitzendingen van de WWE. Wanneer je een game van WWE speelt, dan verwacht je natuurlijk vooral die spectaculaire moves. WWE 12 is het nieuwste deel in de ellenlange reeks worstelgames en we hopen allemaal dat het van de hoge kwaliteit is die we tegenwoordig allemaal verwachten.

Alles nieuw

Het eerste wat opvalt bij WWE 12 is dat ze een heleboel zaken hebben veranderd tegenover het vorige deel. Om te beginnen zijn alle animaties opnieuw gemaakt. Hierdoor ziet alles er alvast een stuk vlotter uit. Geen vreemde kronkels, maar meer levensechte bewegingen. Ook de camera is aangepast. Die is nu gebaseerd op de camera’s die ze gebruiken om WWE op televisie te brengen. Zo is het standaardstandpunt hetzelfde als dat voor tv en krijg je bij speciale moves ook een camerastandpunt te zien dat ze ook zouden gebruiken op televisie. Dit is allemaal gedaan om de speler het gevoel te geven dat hij echt deelneemt aan de wedstrijden die hij normaal op televisie bekijkt. Het moet ook gezegd worden dat deze WWE 12 er heel goed uitziet. De omgevingen, maar vooral de wrestlers zelf zien er heel goed uit. We hadden nooit het gevoel dat we naar een hoop actiefiguren zaten te kijken, iets dat we bij vorige games met worstelaars wel vaak hadden.

WWE '12

Limb targeting

Qua gameplay zijn er ook een aantal nieuwe aspecten toegevoegd. Het eerste is het limb targeting-systeem. Dat laat je toe om op specifieke ledematen van je tegenstander te focussen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen om op die zwakke knie in te hakken om zo je vijand snel te verzwakken. Je kan nu ook een spectaculaire comeback maken tijdens een wedstrijd. Op bepaalde momenten kan je een quick time event in gang zetten en als je die knoppencombinatie succesvol uitvoert, dan zal je plots helemaal terug in de wedstrijd zitten. Je moet geen schrik hebben dat dit systeem zal uitgebuit worden, want het zal heel moeilijk zijn om het perfect uit te voeren. Zelfs al krijg je er de kans toe, dan nog zal het geen garantie zijn dat je een comeback kan maken.

Net als in de vorige WWE zal je ook nu je eigen superstar kunnen maken. Het is dus nog altijd mogelijk om een echt stoere worstelaar te maken. In WWE 12 zal je nu ook je eigen arena kunnen maken. Je zal alles in de zaal kunnen aanpassen naar smaak: de ring, de touwen, het bureau van de commentatoren en zelfs de banners die op de achtergrond verschijnen. Je kan dit natuurlijk ook allemaal online delen en zelf downloaden. Je kan tot vijftig superstars en vijftig arena’s maken en opslaan.

WWE '12 WWE '12

Universe mode

Het is natuurlijk veel plezanter om met je superstar een heel parcours af te leggen dan enkel en alleen oefenwedstrijdjes te spelen. Daar dient de Universe mode voor. Hierin zal je met je eigen vechter aan de slag kunnen in een reeks gevechten. Het is natuurlijk de bedoeling dat je door wedstrijden te winnen uiteindelijk de nummer een op de ranking wordt. Een leuk aspect aan de Universe mode is dat je rivaliteiten kan opbouwen met andere worstelaars. Is er dan bijvoorbeeld een bepaalde worstelaar waar je flink wat problemen mee hebt, dan zou het wel eens kunnen dat die zich komt moeien tijdens een van je wedstrijden. Het kan natuurlijk ook dat ze jou een beetje hulp komen bieden. Dit is heel leuk gevonden, net omdat dat de momenten zijn waarvoor je naar het worstelen kijkt op tv. Weinig mensen kijken echt voor de wedstrijden, maar eerder voor alle onverwachte wendingen die gebeuren.

Heb je toch geen zin om met je eigen superstar aan de slag te gaan, dan zal je kunnen kiezen uit meer dan zeventig bekende worstelaars, waaronder John Cena en The Undertaker. WWE 12 zal op 25 november in de rekken liggen.

Conclusie

WWE 12 is en blijft een game dat je enkel zal spelen als je enge affiniteit hebt met wrestling. Dat wil niet zeggen dat het een slecht spel is, verre van. Deze WWE 12 is ongetwijfeld een van de beste ooit uit de reeks. Dus iedereen die twijfelt of ze zich al dan niet opnieuw willen wagen aan een worstelgame kunnen we zonder twijfel deze WWE 12 aanraden.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam