4gamers.be

"Wii 2 komt, nieuwe controller, HD en in 2012"

Door papfles, 15-04-2011 02:56, bron: computerandvideogames

De geruchten omtrent de nieuwe Wii blijven maar toenemen. Nadat eerder al een gerucht gelanceerd werd dat de Wii in prijs zou dalen - iets wat ons via via ook quasi bevestigd werd - is de molen nu ook beginnen draaien omtrent diens opvolger.

Volgens ettelijke bronnen zou deze al zijn getoond aan talloze third party-uitgevers en ontwikkelaars. Een bron sprak zelfs bijzonder lovend over het toestel: "Nintendo pakt het goed aan. Het is geen gimmick zoals de Wii." Motion control zou wel deel uitmaken van het geheel, al is het niet zeker of er ook een gewone controller bij zit. Ook qua backward compatibiliteit is er nog niet veel bekend. Over de graphics is het niet zeker of het gelijkaardig is aan de PS3 of Xbox 360, maar het zou wel 'competitief' zijn met deze twee. Het toestel zou in 2012 al beschikbaar zijn.

Andere bronnen zeggen dan weer dat het toestel op E3 zal worden aangekondigd en dat de grafische capaciteiten voorbij die van PS3 en Xbox 360 gaan en uiteraard ook HD zullen zijn. De nieuwe controller zou niet zomaar een upgrade zijn van de motion controller, maar ook nog eens een ingebouwd HD-scherm bevatten. Deze bronnen zeggen dan weer dat Wii-games ook speelbaar zullen zijn.

Nintendo heeft geweigerd op deze zaken te reageren, maar liet wel "stay tuned" vallen als opmerking. Volgens analisten zou het wel eens te laat kunnen zijn, want onder meer Pachter denkt dat men een opvolger had moeten lanceren vooraleer PlayStation Move en Kinect op de markt kwamen. Toch verwachten ze ook dat Nintendo eerst zal beginnen aan de nieuwe consolegeneratie om mee te kunnen zijn met de grafische kwaliteit van de huidige HD-consoles en om huidige Wii-eigenaars vast te houden en twijfelaars te overtuigen.

Hoe staan jullie er tegenover? Zou je een Wii HD of Wii 2 overwegen?

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.