4gamers.be

Majesco wil aandelen samenvoegen om op beurs te kunnen blijven

Door Jay, 22-02-2014 00:01

Het gaat al maanden slecht met Majesco, de uitgever van verschillende Zumba-games en de Cooking Mama-reeks, met als gevolg dat het bedrijf van de beurs zou kunnen verdwijnen. De NASDAQ vereist namelijk dat aandelen van bedrijven die bij hen genoteerd staan altijd minstens 1 euro per aandeel waard zijn, hetgeen voor Majesco al niet meer het geval is sinds maart vorig jaar. Het bedrijf kreeg toen 6 maanden de tijd om er iets aan te doen en vervolgens nog eens 6 maanden.

Majesco moet dus ingrijpen, want de situatie lijkt niet echt te beteren. Daarom wil de uitgever tijdens zijn jaarlijkse aandeelhoudersvergadering op 25 april een zogenaamde "reverse stock split" doorvoeren. Dit houdt in dat aandelen worden samengevoegd. De totale waarde van alle aandelen samen blijft dan ongewijzigd, maar er zullen in totaal wel minder aandelen zijn, waardoor de prijs per aandeel hoger ligt. Of Majesco het plan ook effectief zal kunnen doorvoeren, valt nog af te wachten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.