4gamers.be

Inkomsten Majesco dalen sterk, nieuwe Zumba-games onzeker

Door Jay, 16-01-2014 00:09, bron: vg247

Majesco Entertainment heeft cijfers voorgelegd voor het vierde kwartaal, dat eindigde op 31 oktober, en het geheel van 2013. In het vierde kwartaal werd 10,1 miljoen dollar binnengehaald, wat 62% minder is dan in dezelfde periode het jaar ervoor. Ook voor het volledige jaar is een daling van 64% te merken. In 2013 haalde Majesco maar 47,3 miljoen dollar binnen, terwijl dat het jaar ervoor nog 132,3 miljoen dollar was.

Majesco legt de oorzaak bij de veranderende markt. Er zijn nieuwe consoles en dat is altijd een moeilijke periode. Voorts komen er nieuwe digitale spelers bij, waardoor de markt meer gefragmenteerd geraakt. Die nieuwe omstandigheden zijn een uitdaging, maar Majesco ziet er ook opportuniteiten in en hoopt voor nieuwe groei te kunnen zorgen door die mogelijkheden goed te benutten.

Concrete details over de plannen voor 2014 wilde Majesco niet echt kwijt, al werd wel gezegd dat men zich niet vastklampt aan jaarlijkse sequels voor de Zumba-games. De bestaande games zullen verder gepromoot worden en verder wordt alles geëvalueerd en op basis daarvan wordt beslist. Wel wil Majesco sowieso motion games ontwikkelen voor de nieuwe consoles.

Zumba Fitness World Party screenshot

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.