4gamers.be

Nintendo bouwt online strategie uit met Disney-veteraan

Door papfles, 29-06-2012 10:08, bron: gamasutra

Een behoorlijk groot euvel van de Nintendo-consoles en handhelds was dat ze online amper vertegenwoordigd waren en dat de online infrastructuur niet meteen op kon tegenover wat een Xbox 360 en PS3 boden. Met de Nintendo 3DS en de komende Nintendo Wii U wil Nintendo echter rasse schreden zetten om de achterstand (deels) in te halen.

Zo zal je games kunnen downloaden en worden uitgevers ook aangemoedigd om hun games digitaal aan te bieden. Om dit allemaal in goede banen te leiden heeft men een nieuwe positie in het bedrijf gecreëerd, met name "senior vice president of network business". Simpel gezegd moet deze persoon de hele online strategie uitbouwen en opvolgen, om er zo voor te zorgen dat ook Nintendo op de digitale trein zit. De man die deze taak op zich mag nemen, is Duncan Orrell-Jones. De man werkte reeds 20 jaar voor Walt Disney Company, waar hij zich moest bezighouden met alle Disney-games, gaande van pc-, console-, mobiele, social en webgames.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam