4gamers.be

Nintendo wil third party naar Wii U eShop lokken

Door papfles, 20-06-2012 10:30, bron: wiiudaily

Nintendo had eerder al aangegeven dat het qua digitaal aanbod behoorlijk ver achter liep op Sony en Microsoft, maar blijkbaar is het wel van plan om wat in te lopen. Een anonieme bron laat immers weten dat het bedrijf haar best doet om third party-partijen te overtuigen om ook titels uit te brengen op de Wii U eShop.

Zo wil Nintendo dat partijen niet enkel hun titels in de winkelrekken leggen, maar ook digitaal aanbieden. Verder worden indie ontwikkelaars ook aangemoedigd om hun titels op de eShop te zetten. "Ze bieden ongelooflijke zaken aan om je game zowel in de winkel als op de eShop te zetten. Je zou gek zijn om er geen gebruik van te maken.[...] Ze hebben veel geleerd van WiiWare en nu is het platform ook perfect voor indie ontwikkelaars. [...] Je krijgt een veel groter deel van de koek dan bij PSN en XBLA. Bovendien zijn er promoties mogelijk in de store. Als dit wat succes heeft, gaat het Sony en Microsoft dwingen om uitgevers een groter deel van de koek te geven. Voor ontwikkelaars is dit een goede zaak."

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam