4gamers.be

1,5 jaar cel voor virus via Call of Duty hack

Door Jay, 18-05-2012 00:19, bron: kentonline

Lewys Martin, een 20-jarige man uit Deal (Kent, UK), is veroordeeld tot 18 maanden cel omdat hij een virus heeft verspreid via een Call of Duty hack die hij online had geplaatst. Dankzij het Trojaanse paard kon hij opvolgen en analyseren wat mensen typten, om zo aan bank- en kredietkaartgegevens te geraken. Die verkocht hij vervolgens op een website voor bedragen tussen 1 en 5 dollar. Zijn winst stortte hij op een rekening in Costa Rica.

In november vorig jaar kreeg Martin al eens een celstraf wegens inbraak, maar de rechter was mild en liet hem zijn computercursus aan de universiteit afronden. Daar had Martin zelf om gevraagd, waarbij hij zei dat hij dankzij de cursus in staat zou zijn om zijn "talent" aan te wenden voor de goede zaak. Niet dus, blijkbaar, want recent werd hij betrapt toen hij in dronken toestand probeerde om computermateriaal te stelen van enkele campussen. Bij de huiszoeking die volgde, vond de politie meer dan 300 kredietkaartgegevens en wachtwoorden, evenals een frauduleuze banklening van £3.000.

Martin zit nu dus een straf uit van 18 maanden voor inbraak en fraude, maar de kans bestaat dat zijn straf nog met vijf maanden verlengd wordt.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam