4gamers.be

Robert Bowling start eigen studio op

Door GuerrillaDawg, 24-04-2012 02:18, bron: vg247

Het zat er al lang aan te komen, maar nu is het dus eindelijk gebeurd. Robert Bowling, voormalig community manager en creative director bij Activision heeft nu een nieuwe plaats gevonden, en dit in zijn eigen studio. De man heeft namelijk zelf een studio uit de grond gestampt, waarvan het eerste project, dat op consoles, mobile en pc zal verschijnen, later dit jaar al zal worden aangekondigd. Tijdens een interview wist Bowling te vertellen dat men de focus zal leggen op een "nieuw universum creëeren" zodat spelers makkelijker kunnen connecteren met de wereld, de karakters en de gameplay. Slechts nadat dit gelukt is zal men beginnen aan de ervaringen en game mechanics.

Robotoki, zo heet de studio, zal onafhankelijk werken en zal dit business model altijd blijven behouden. Volgens Bowling zorgt dit ervoor dat men "een omgeving heeft waar creatieve geesten complete controle krijgen over hun werk". Hij benadrukt dan ook dan Robotoki de focus legt op diens creatieve staf, en verder wist hij ook te zeggen dat de industrie nog veel moet leren over hoe men talent moet behandelen. Een lichte steek naar Activision? Wij zijn alvast benieuwd wat de ex-community manager in petto heeft.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam